Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

SINDIKAT UPUTIO ZAHTEV ZA ODRŽAVANjE SASTANKA RADI REŠAVANjA RADNO-PRAVNOG I MATERIJALNOG POLOŽAJA ZAPOSLENIH U APOTEKARSKIM USTANOVAMA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 6/9/2016 13:55:27
MINISTARSTVO ZDRAVLjA
Ministar, ass. dr Zlatibor Lončar
Državni sekretar, prof. dr Berislav Vekić


U skladu sa zaključkom Republičkog odbora Sindikata, obraćamo Vam se sa zahtevom za održavanje sastanka radi hitnog rešavanja nagomilanih problema vezano za funkcionisanje apotekarskih ustanova, kao i radno-pravnog i materijalnog položaja zaposlenih.

Sindikat je više puta slao dopise i neposredno na sastancima ukazivao na probleme apotekarskih ustanova.
Uprkos jasno iskazanim zahtevima Sindikata, pristupanje rešavanju statusa apotekarskih ustanova nije otpočelo.


Podsećamo Vas na jasan i nedvosmislen stav Sindikata da se ni pod kojim uslovima ne sprovodi postupak privatizacije apotekarskih ustanova u državnom sektoru, kao i na zahtev da se po hitnom postupku donese Plan mreže apoteka u Republici Srbiji (državnog i privatnog sektora)...


Upoznati ste sa činjenicom da se sve više apotekarskih ustanova zbog nelojalne konkurencije na tržištu nalazi u blokadi. Pojedine ustanove isplaćuju zaposlenima minimalne zarade, a pojedine nisu isplatile iste i po više meseci.


Napominjemo još jednom da ima i slučajeva gde se potpuno nezakonito zatvaraju apotekarske ustanove iz Plana mreže, a na istom mestu u sklopu Domova zdravlja u saradnji sa lokalnim samoupravama izdaje prostor privatnom sektoru.


Očekujemo Vaše hitno postupanje u cilju sprečavanja daljeg urušavanja apotekarskih ustanova i položaja zaposlenih i poziv za razgovore na ovu temu.

S poštovanjem,
Predsednik
dr Zoran Savić


© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu