Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

OBAVEŠTENjE - u toku je izrada izmena i dopuna Uredbe o koeficijentima u javnim službama

Objavio Administrator in Obaveštenja · 21/6/2016 11:57:23





PREDSEDNIKU POS-a, OKRUGA-GRADA

Obaveštavamo Vas da je u toku izrada izmena i dopuna Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama.
Izmene se vrše radi upodobljavanja Uredbe sa Zakonom o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru i uporedivosti plata u javnom sektoru.
Napominjemo da izmenama koeficijenata PLATE OSTAJU NEPROMENjENE.
Osnovica za obračun i isplatu plate sada iznosi 17.101,29 dinara.

U prilogu ovog obaveštenja možete videti predlog izmene Uredbe za delatnost zdravstva i socijalne zaštite, kao i raspone koeficijenata platnih grupa i platnih razreda.


Predsednik
dr Zoran Savić

     




Na inicijativu našeg Sindikata održan je sastanak u Ministarstvu zdravlja na kome je razgovarano o mogućnosti privatizacije banja

Objavio Administrator in Obaveštenja · 1/6/2016 11:03:48
Na inicijativu našeg Sindikata u petak, 27.maja 2016. godine održan je sastanak u Ministarstvu zdravlja kome su prisustvovali prof. dr Berislav Vekić i šef kabineta ministra zdravlja Nikola Pandrc i predstavnici našeg sindikata iz specijalnih bolnica iz Sijarinske Banje, Vranjske Banje, Soko Banje, Niške Banje i Ribarske Banje. Razgovarano je o mogućnosti privatizacije banja. Predstavnici ministarstva su izneli čvrste garancije da bez saglasnosti Ministarstva zdravlja nije moguće bilo koju banju privatizovati, kao i da je od strane Ministarstva zdravlja i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predata inicijativa Vladi Republike Srbije da se banje izuzmu iz procesa privatizacije koji je u toku.

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu