Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

OBAVEŠTENjE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 27/4/2016 15:19:20
Obaveštavamo članove Sindikata i sve zaposlene u socijalnoj zaštiti da je deo usaglašenih mišljenja Komisije za praćenje i primenu Posebnog kolektivnog ugovora za socijalnu zaštitu u Republici Srbiji shodno dogovoru sa sastanka održanog u Ministarstvu rada, poslat ka svim ustanovama socijalne zaštite.

Očekujemo da se i ostala usaglašena mišljenja Komisije proslede ka svim ustanovama socijalne zaštite.
O svim pitanjima i aktivnostima Sindikata, blagovremeno ćemo Vas obavestiti.

OBAVEŠTENjE - Ministarstvo odgovorilo Sindikatu na zahtev za poštovanje zakona i uvećanje plate svim zaposlenima u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite za 3%

Objavio Administrator in Obaveštenja · 22/4/2016 13:30:54
Obaveštavamo Vas da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odgovorilo Sindikatu na zahtev koji smo im uputili vezano za poštovanje zakona i uvećanje plate svim zaposlenima u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite za 3%. Navedeno ministarstvo je prosledilo zahtev Sindikata na dalje postupanje Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Sindikat nastavlja sa aktivnostima radi realizacije ovog zahteva.

ODRŽAN SEMINAR SEKCIJE MLADIH U KRAGUJEVCU

Objavio Administrator in Obaveštenja · 18/4/2016 13:13:47
Tags: SekcijamladihseminarKragujevac
U organizaciji Sekcije mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, u periodu od 14-16.04.2016.god. u Kragujevcu je održan još jedan u nizu radnih seminara. Teme ovog seminara su bile : • Mladi, njihov položaj i značaj u Sindikatu • Prava mladih u radnom odnosu Predavači : • dr.Zoran Savić, predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije • Gordana Preković, predsednica Sekcije mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

DANAS JE SVETSKI DAN ZDRAVLJA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 7/4/2016 11:09:24
Ove godine SVETSKI DAN ZDRAVLJA će biti posvećen šećernoj bolesti. U Srbiji oko 470.000 osoba živi sadijabetesom, a ako se tome doda još 40 odsto obolelih kod kojih dijabetes još nije otkriven, ukupan broj obolelih od šećerne bolesti u Srbiji procenjuje se na 760.000. Veliki broj osoba s dijabetesom ne zna da ima ovu bolest, a otkriva je slučajno kada već postoje komplikacije, kao što su bolesti srca i krvnih sudova, bubrega, oka ili nervnog sistema.

JOŠ JEDNA POBEDA NAŠEG SINDIKATA - otpočela isplata novčanih naknada za zaposlene koji su se dobrovoljno prijavili za prestanak radnog odnosa

Objavio Administrator in Obaveštenja · 5/4/2016 11:02:55
Nakon više upućenih urgencija i obavljenih sastanaka sa predstavnicima nadležnih državnih organa, usvojen je zahtev Sindikata i otpočela je isplata novčanih naknada za zaposlene koji su se dobrovoljno prijavili za prestanak radnog odnosa shodno članu 21. Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru. Isplata je otpočela za zaposlene sa kojima je sporazum o prestanku radnog odnosa zaključen u februaru 2016. godine.

INFORMACIJA SA SASTANKA ODRŽANOG U MINISTARSTVU RADA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 4/4/2016 12:34:08
Na zahtev našeg Sindikata održan je sastanak u Ministarstvu rada kome su pored predstavnika reprezentativnih sindikata u delatnosti socijalne zaštite, prisustvovali predstavnici navedenog ministarstva i direktori pojedinih ustanova socijalne zaštite. Na sastanku su razmatrani zahtevi Sindikata koji su i bili povod za održavanje sastanka. Sindikat je iskazao ogromno nezadovoljstvo nepoštovanjem prava zaposlenih koja su propisana PKU za delatnost socijalne zaštite i opstukcijom rada Komisije za praćenje i primenu Posebnog kolektivnog ugovora za socijalnu zaštitu u Republici Srbiji od strane predstavnika Ministarstva za rad.Insistirano je da se prava zaposlenih moraju strogo poštovati i ukazano da ćemo u suprotnom biti prinuđeni da nesporna potraživanja zaposlenih ostvarimo u sudskom postupku.

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu