Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

Na inicijativu našeg Sindikata održan je sastanak u Ministarstvu zdravlja na kome je razgovarano o mogućnosti privatizacije banja

Objavio Administrator in Obaveštenja · 1/6/2016 11:03:48

 



Na inicijativu našeg Sindikata u petak, 27.maja 2016. godine održan je sastanak u Ministarstvu zdravlja kome su prisustvovali prof. dr Berislav Vekić i šef kabineta ministra zdravlja Nikola Pandrc i predstavnici našeg sindikata iz specijalnih bolnica iz Sijarinske Banje, Vranjske Banje, Soko Banje, Niške Banje i Ribarske Banje.
Razgovarano je o mogućnosti privatizacije banja.

Predstavnici ministarstva su izneli čvrste garancije da bez saglasnosti Ministarstva zdravlja nije moguće bilo koju banju privatizovati, kao i da je od strane Ministarstva zdravlja i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predata inicijativa Vladi Republike Srbije da se banje izuzmu iz procesa privatizacije koji je u toku.

Ministarstvo zdravlja je dalo saglasnost da se izvrši privatizacija Kuršumlijske Banje i Banje Zlatar.
Iznet je predlog da privatizacija bude realizovana kroz javno - privatno partnerstvo u kom bi država zadržala većinsko vlasništvo nad banjama.


O ovom pitanju Republički odbor Sindikata će zauzeti stav, po predhodno pribavljenom mišljenju članstva zaposlenog u banjama.







© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu